10 redenen om over te stappen op een elektrische fiets (1)

Door e-fietser
voordelen elektrische fiets

Elektrische fietsen verreiken jong en oud. De motor op de fiets heeft veel voordelen. Van meer flexibiliteit tot duurzaamheid, we hebben een paar redenen en voordelen verzameld waarom de e-bike ook jou zal inspireren.

1. Een elektrische fiets houdt je fit

Nog niet zo lang geleden werd de e-bike nog beschouwd als een nicheproduct voor ouderen en werd hij belachelijk gemaakt door “echte” motorrijders. Die dagen zijn allang voorbij. Natuurlijk geeft de e-bike je wat ondersteuning tijdens de rit en daagt hij je niet zo veel of anders uit dan een normale fiets. Maar juist daarom gebruiken de meeste mensen hun moderne voertuig veel vaker dan de oude fiets. Over het algemeen trappen e-bike-rijders nog steeds hard, maar vooral vaker en sneller en genieten ze meer tijd in de frisse lucht. Sportartikelen zoals e-mountainbikes bieden u ook meer van wat er echt toe doet: tijd voor actie. Want alle routes die je met moeite (of extra hulp) je een weg moest banen, zijn zonder problemen met de elektromotoren te bereiken.

2. Een elektrische fiets vergroot je actieradius

De 60 kilometer lange tocht naar het volgende meer was je tot nu toe te ver? Is uw dagelijkse woon-werkverkeer te vermoeiend? En ga je liever met de auto naar je vrienden in het naburige dorp? Dit is waar de e-bike kan helpen. Door gebruik te maken van zuinige motoren en moderne accu’s kunt u uw bereik enorm vergroten. Zelfs in de trein kun je je e-bike meenemen en dus lange afstanden pendelen. Dit betekent dat u lange afstanden kunt rijden zonder tekenen van uitputting te vertonen en doelen kunt bereiken die voorheen als onbereikbaar werden beschouwd. Dit is precies waarom de e-bike zo populair is, vooral bij forenzen.

3. Een elektrische fiets maakt het leven van alledag kinderspel

Als winkelen te moeilijk is voor de conventionele fiets en je kunt met de auto geen parkeerplaats vinden in de stad, dan is de e-bike het beste alternatief voor jou. Dankzij de ingebouwde motor voel je niks van het extra gewicht in de fietsmand of de bagagetassen. U kunt ook parkeren waar u conventionele fietsen kunt parkeren. Het juiste fietsslot en een goede verzekering beschermen je tegen dieven.

Zeker als je in een bergachtig of heuvelachtig gebied woont, biedt de e-bike je een geheel nieuwe en gratis manier om je te verplaatsen. Wachten op de bus en trein? Hou je me voor de gek, meen je het serieus als je dat zegt. Koppel los, zadel op en start! Met de e-bike ben je spontaan, flexibel en vrij.

4. Elektrische fietsen maken deel uit van de transitie naar duurzame mobiliteit

Er zijn maar twee manieren om je te verplaatsen die duurzamer zijn dan de e-bike: wandelen of fietsen. Omdat dit echter niet op alle routes mogelijk is, helpt de e-bike.

In diverse onderzoeken is al aangetoond dat het beetje meer voor de uitstoot van elektriciteitsproductie voor je rit, snel oplost in schonere lucht doordat de e-bike gemiddeld vervangen, vooral bij autoritten. Zo is de e-bike zeker van zijn vaste plek als onderdeel van duurzame mobiliteit.

5. E-bikes doen in geen geval onder voor andere fietsen

Alles wat uw conventionele fiets kan, kan een e-bike ook. Moderne e-bikes kunnen met verschillende uitrusting worden gereden. Er zijn aandrijvingen die een terugtraprem mogelijk maken en ook het inbouwen van een versnellingspook is bij alle gangbare motoren mogelijk. Of het nu gaat om ketting- of riemaandrijving – er zijn geen grenzen aan uw voorkeuren, zelfs op de e-bike.

Evenmin beperkt de aandrijving de vorm van het frame of de uitrusting. Diamantframe met schijfremmen, geveerde city speedster of strakke, puristische slimme fiets. Alles is mogelijk en het is belangrijk om de opties en verschillen grondig te onderzoeken voordat u koopt .