Binnen de lijntjes kleuren – In het spoor van De Ploeg

Door e-fietser

Wat een ruimte! Niet alleen letterlijk, met de weidsheid in het landschap, de verre horizon en het licht, maar ook figuurlijk is er ruimte in Groningen. De kunstenaars van Kunstkring De Ploeg voelden de vrijheid om zich te ontwikkelen. Ze wilden zich niet aan academische regels houden en hadden het lef om het op hun eigen manier te doen. Met deze e-bikeroute kom je langs plekken waar je kunt zien waar dit toe leidde.

De Ploeg

Begin twintigste eeuw richtte een groep jonge kunstenaars de Groninger Kunstkring De Ploeg op. De naam staat voor het omploegen van de aarde; voor het ontwikkelen van vernieuwende kunst. Nu, ruim honderd jaar later, valt het Groningse expressionisme van De Ploeg niet meer weg te denken uit de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Schilderachtige e-bike routes

De nieuwe e-bikeroutes variëren van ruim 50 km tot een meerdaagse route van 165 km lang. Je doorkruist het Groningen van De Ploeg: de ommelanden met hun weidsheid, wind en ruimte. En zo kijk je opeens met een heel andere blik naar het Groninger land. Met een Ploegblik zie je de windstrepen in de lucht, ontdek je de veelheid aan geeltinten in het rijpe graan en word je verliefd op de idyllische dorpjes met hun uit baksteen opgetrokken kerken. Aan de hand van de fietsknooppunten navigeer je door het landschap. Een gratis app vertelt onderweg bijzondere verhalen: foto’s, muziek- en geluidsfragmenten en natuurlijk (kunst)historische achtergrondinformatie brengen het nu en het toen samen.

Komoot route specificaties

Download en bekijk route