Bonnie en Clyde onder e-bikedieven roven dure fietsen

Door e-fietser
SCHERPENZEEL/AMERSFOORT – Het Algemeen Dagblad waarschuwt voor een stel van middelbare leeftijd, dat op jacht is naar dure e-bikes. De verdachten zijn door diverse bewakingscamera’s geregistreerd.

Volgens het AD wekken ze nauwelijks argwaan als stel van middelbare leeftijd dat na een wandeling kennelijk weer op de fiets wil stappen. In hun act zie je dat de vrouw nog druk is op haar telefoon terwijl de man ‘haar’ e-bike met een soepele beweging alvast van het slot haalt, waarna zij opstapt op en doodleuk weg rijdt. Kort daarna komt de man achter haar aan op een e-bike, die eveneens onvrijwillig van eigenaar gewisseld is.

Aandacht in regionaal opsporingsprogramma RTV Utrecht

In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, uitgezonden op RTV Utrecht, zegt de politie er alles aan te doen om het duo op te pakken. Onder het toeziend oog van bewakingscamera’s heeft het stel, dat door het AD omschreven wordt als de Bonnie en Clyde onder e-bike dieven, inmiddels al verschillende keren toegeslagen in onder meer Scherpenzeel en Amersfoort. In de TV-uitzending stelt de politie dat het weliswaar ‘slechts’ om fietsendiefstal gaat, maar dat de ellende voor de eigenaren is groot en de premies voor het verzekeren van een elektrische fiets blijven oplopen. De vrees is gerechtvaardigd dat deze ‘Bonnie en Clyde’, die al 5 e-bikes buitgemaakt hebben in de periode februari/maart, nog steeds actief zijn.
(FOTO BOVEN: Politie Midden-Nederland)

nieuwsfiets nieuws bonnie en clyde rtv utrecht 2

SIGNALEMENT VERDACHTE 1
– man
– 30 – 40 jaar
– stevig gezet postuur
– ongeveer 1.75m
– donker haar, bovenop kalend

SIGNALEMENT VERDACHTE 2
– vrouw
– 20 – 25 jaar
– [iets] stevig postuur
– ongeveer 1.65m
– lang blond, gekruld haar, staart
– opvallend halflange geruite jas

Wie zijn deze fietsendieven? Heeft u een idee? Geef het door en bel de tiplijn: 0800 – 6070 of bel anoniem naar 0800 – 7000.

Bron: NieuwsFiets.nu