Carqon lanceert de Flatbed, de nieuwe transporter

Door e-fietser

Vanaf 8 april kunnen (fiets)koeriers, klussers en avonturiers op pad met de Carqon Flatbed. Een nieuwe allrounder in de Carqon familie met een transportplatform dat multifunctioneel te beladen is. Deze soepel sturende elektrische bakfiets is dé oplossing voor elke ondernemer die op zoek is naar wendbaarheid in de stad en milieuvriendelijk wil vervoeren van A naar B. Ook voor de avonturier biedt de Carqon Flatbed een robuuste, wendbare transportfiets, waarmee je in de natuur op avontuur kunt. De Carqon Flatbed is verkrijgbaar via geselecteerde dealers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken en via https://www.carqon.com/nl_nl/.

Een echte next-generation Carqon Flatbed met primaire focus op design, veiligheid, functionaliteit en techniek. Dat was het vertrekpunt van de ontwikkelaars van Carqon. Een transportfiets die de kleine zelfstandige zoals koeriers en klussers, maar ook surfers, vakantiegangers en kampeerders een robuust, veelzijdig en toch stijlvol vervoermiddel biedt.

Uniek platform voor optimale veiligheid

Het platform van de Carqon Flatbed is uitgerust met 3MTM anti-slip-tape en heeft stevige bevestigingshaken en een rails systeem om met behulp van de meegeleverde spanbanden elke lading veilig te vervoeren. Koffers, kratten, dozen, kampeeruitrusting, sportapparatuur, alles past op het Flatbed platform.

Krachtigste Bosch motor voor een baanbrekende actieradius

Met een potentieel bereik van 120 – 140 kilometer heeft de Carqon Flatbed een enorme actieradius te bieden in de bakfietsmarkt. Carqon maakt gebruik van de nieuwe generatie Bosch midden motor, de krachtigste in de Bosch line-up (Bosch Performance CX Cargoline) en biedt de mogelijkheid voor een dubbele accu in 400 of 500 watt.

Soepele kabelbesturing, daadkrachtige remkracht

De Carqon Flatbed is uitgerust met het ‘Double Cable Steering System’. Een techniek uit de automotive industrie. De dubbele kabelbesturing zorgt voor een veilige, directe en soepele stuurervaring. De hydraulische schijfremmen (Tektro Dorado 4-Piston) garanderen een veilige, gelijkmatige remkracht.

Prijswinnend ontwerp

Het 100% aluminium frame kent een sportieve geometrie en hoge torsiestijfheid waarmee de fiets- en transportprestatie optimaal is. Het lage zwaartepunt in combinatie met stevige Schwalbe-banden en voorvork-vering levert een comfortabele, soepele en veilige fietservaring op. Het ontwerp van Carqon heeft dankzij het onderscheidende karakter meerdere design-awards gewonnen, zoals: de European Design Award en de German Design Award.

Nederlands vakmanschap

Carqon is onderdeel van de Accell-group met bekende fietsmerken Babboe, Batavus, Sparta, Koga, Haibike en Winora. Productie en assemblage vindt plaats bij Accell in Heerenveen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om kennis, kwaliteit en superieure onderdelen te combineren in een cargobike waarmee Carqon een nieuwe standaard willen neerzetten in de fietsmarkt.

Aantrekkelijke levertijd

De Carqon Flatbed heeft een uitzonderlijk snelle levertijd in de huidige markt. Op dit moment een levertijd van 5 tot 7 weken. Een uitzonderlijk snelle levertijd in de huidige markt. Deze krachtige en multifunctionele cargobike is te bestellen bij een selectie premium fietsenwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken en via https://www.carqon.com/.

Carqon