Cube en BMW presenteren Concept Dynamic Cargo

Door e-fietser

Cube komt met een nieuw fietsconcept: de door BMW geïnspireerde Concept Dynamic Cargo. De driewielige bakfiets met innovatieve kanteltechnologie is compact, veelzijdig, praktisch en rijdt als een conventionele fiets.

De basis van de driewielige CUBE Concept Dynamic Cargo – die op de IAA in München werd gepresenteerd – is het hoofdframe aan de voorkant, dat kantelt in de bocht. Een innovatief kantelmechanisme zorgt ervoor dat de fiets en de lading veilig en stabiel blijven in iedere bocht, terwijl het natuurlijke gevoel van het fietsen op een klassieke fiets behouden blijft. Doordat de laadbak in alle situaties horizontaal blijft, wordt het extra gewicht nauwelijks opgemerkt.

One-size-fits-all bakfiets

De elektrische aandrijflijn wordt aangestuurd door de input van de pedalen en zorgt ervoor dat de fiets, aangedreven door de twee achterwielen, intuïtief en betrouwbaar aanvoelt. De bakfiets is geschikt voor bestuurders van 1,50 tot 1,90 m hoog. Innovatieve opzetstukken voor het vervoeren van bagage en/of kinderen en optionele extra’s voor alle weersomstandigheden maken het concept af.

Een kantelmechanisme zorgt ervoor dat de fiets en de lading veilig en stabiel blijven in iedere bocht.

Cube wil inspelen op de mobiliteit van de toekomst

Andreas Foti, directeur van Cube: “We willen actief meehelpen nieuwe mobiliteitsoplossingen vorm te geven en toe te passen. Geïnspireerd door het idee van BMW, hebben we al onze knowhow in de ontwikkeling van deze bakfiets gestopt. We hebben een ultracompacte, wendbare en veilige fiets gemaakt die door iedereen kan worden gebruikt en leuk is om op te rijden. De elektrische ondersteuning maakt veelzijdig gebruik mogelijk, ook buiten het stedelijk gebied. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de fiets licht en veilig te manoeuvreren is en dankzij de flexibele transportmogelijkheden kan vrijwel alles vervoerd worden.”

BMW treedt buiten haar comfortzone

Jochen Karg, Head of Vehicle Concepts van BMW: “Gezien de toename van de verkeersdichtheid in stadscentra, kunnen concepten voor micromobiliteitsvoertuigen, zoals bakfietsen, een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de stedelijke mobiliteit. Daarom kijken we bewust verder dan de core business van ons bedrijf. Met de Cube Concept Dynamic Cargo demonstreren onze ingenieurs eens te meer dat ze knowhow uit de automobielsector kunnen overdragen naar concepten voor micromobiliteitsvoertuigen. Om de implementatie hiervan te stimuleren, is de samenwerking met partners uit relevante industrieën aantrekkelijk. We zijn dan ook verheugd over de samenwerking met CUBE.”