Sparta speed pedelec voor woon-werkverkeer

36
Sparta speed pedelec woon-werkverkeer zilver

De nieuwe speed pedelec van Sparta met een indrukwekkend design en smart-functionaliteiten voor al je woon-werkverkeer. Vergeet je auto, dit is jouw nieuwe supersnelle e-bike.

De speed pedelec, high speed e-bike of speedbike van Sparta. Je mag hem noemen hoe je wilt, zelfs Fred. De Sparta D-burst wordt je fietsmaatje voor woon-werkverkeer.

Een Sparta speed pedelec voor woon-werkverkeer, daar richt is de nieuwe D-serie e-bike op gericht. Met haar nieuwe D-, C- en A-serie e-bikes is Sparta een aantrekkelijke weg ingeslagen. De D staat voor distance voor de lange ritten van werk naar huis. De C-serie is van City en dus bedoeld voor in en om de stad. Met de A-serie richt Sparta zich op de praktische all-round fiets.

Dat er in de markt een enorme ontwikkeling te zien in het gebruik van de e-bike, dat wisten we al een tijdje. Dat de elektrische fiets niet alleen meer populair is bij de 50-plusser, is een feit. De elektrische fiets is veelzijdig en daardoor zijn er meerdere consumententypes. Elektrische tourfietsen, e-bakfietsen, e-stadsfietsen, e-moederfietsen, e-transportfietsen, e-mountainbikes, e-wielrenfietsen en de snelste e-bike de speed pedelec. De e-fietser wenst betrouwbaarheid en wil een energie-boost in zijn drukke en energieke leven. Daar speelt Sparta handig op in met haar nieuwe Sparta D-Burst serie speed pedelecs. Ideaal voor de snelle rit van huis naar kantoor.

Sparta speed pedelec geeft flinke powerboost voor woon-werkverkeer

De Sparta D-burst serie is dus zo’n speed pedelec. Een e-bike met een topsnelheid tot wel 45 km/u op vol vermogen. Comfortabel zijn de brede en extra stevige antilekbanden van 62mm en 27,5 inch. De krachtige Bosch Performance G4 Speed middenmotor geeft je flinke power bij het optrekken bij het verkeerslicht. Waarbij je dus wel verplicht een helm moet opzetten.

Op de fiets naar het werk betekent minder verzuim

Daarnaast speelt Sparta met haar elektrische fietsen in op de behoefte van de ondernemer. Want we weten allemaal hoe goed fietsen voor je gezondheid en je omgeving is. Meer frisse lucht inademen tijdens een rit op de e-bike betekent minder fijnstof uitstoot met andere vervoersmiddelen. Elke kilometer is 1kg Co2 uitstoot minder. En met een elektrische fiets naar het werk betekent minder verzuim. En nog eens 11% minder kans op het het verkrijgen van hart- en vaatziekten.

Echt? Kan je een e-bike leasen?

Het enige wat je minder ontspanning geeft, is het onderhoud van je e-bike, of vervelender nog, diefstal. Met (private) lease van Sparta, fiets je in no-time rond op jouw ideale e-bike mét een zeer uitgebreid servicepakket voor een overzichtelijk bedrag per maand. Kijk maar eens op de private lease mogelijkheden van Sparta.

Meer actieradius? Bevestig een extra accu

Waar zeker over na is gedacht, is de mogelijkheid tot het bevestigen van een extra accu. Boven op de 625 Watt accu, kan je er een range extender bij aanschaffen van 500 Watt. Dus zin om je hoofd lekker leeg te fietsen na een lange werkdag of in het weekend? Wees er dan zeker van dat je je accu niet leeg fietst en koop die handige range extender.

Sparta oranje speed pedelec woon-werk-verkeer

Nog even wat handige weetjes over deze Sparta speed pedelec

De accu zit in de onderbuis wat zorgt voor een stabieler rijgedrag doordat het zwaartepunt lager zit. Samen met de dikke banden zorgt dit voor goede controle en krachtverdeling op topsnelheid.

Deze sportieve opvallende high speed bike heeft 420 onderdelen. Het stuur wordt handmatig opgebouwd en de spaken zelfs handmatig gevlochten. Het is echt een speed pedelec waar het vakmansschap afstraalt.

Sparta heeft met de D-burst serie gekozen voor de kernwoorden: design, imponerend en stoer. Echter niet allemaal hebben we dezelfde smaak en stijl. De Sparta speed bikes zijn daarom in 3 totaal verschillende kleuren te verkrijgen: klassiek blauw, opvallend oranje en stijlvol zilver. Ondanks verschil in persoonlijke voorkeur, is iedereen het er wel over eens dat de elektrische fiets rustig moet ogen. Daarom is er gekozen voor een mat glanzende poedercoating. En een kleur die goed bij de zwarte onderdelen moet matchen. Je zou denken dat zwart ook in dat rijtje past. Toch past zwart niet bij de nieuwe doelgroep: de Urban Biker. Deze willen opvallende kleuren en zwart past niet bij de huidige wens en trend.

Best leuk om te weten hoeveel calorieën je verbrand hebt. (Is trouwens nog best veel als je op volle snelheid mee trapt op de speedbike, maar dat ter zijde). Even zien wat jouw CO2 beparing is, het aantal kilometers dat je gereden hebt, de topsnelheid die je behaald hebt. En een advies wanneer je de elektrische fiets aan de lader moet doen door de handige actieradiuscalculator van Bosch.

De Smart E-bikes van Sparta hebben een gps-verbinding via een simkaart. Via de Sparta Connect-app activeer je een abonnement die het eerste jaar na aanschaf gratis is. Daarna kost de app €2,95 per maand. En dat vinden wij absoluut die paar euro waard.

En alle Smart E-bikes van Sparta zijn voorzien van een track-and-tracemodule via gps. Dus de fiets laat je met gerust hart achter in de fietsenstalling, in de stad of bij het werk. Fietsdieven zijn gewaarschuwd! Desalniettemin adviseren de verzekeringsmaatschappijen alsnog een extra kettingslot om de e-bike ergens aan vast te zetten.

Sparta speed pedelec voor woon-werkverkeer smart connect app

Sparta speed pedelec, ideaal voor woon-werkverkeer

De upgrades en de prijs

De Sparta D-burst serie is met verschillende upgrades te verkrijgen. Met 400, 500 en 625 Watt accu. En de makkelijk te monteren range extender van 625 Watt. En de onderhoudsvrije Enviolo traploze versnellingsnaaf. Prijzen starten bij €3600 voor de standaard uitvoering tot €4699 voor die met de fraaiste upgrades. Maar dat wil je wel betalen voor deze fraai uitgevoerde speed pedelec.

- Advertentie -