Deze zomer op vakantie met de e-bike door Duitsland

Door e-fietser

De zomer is in volle gang en dat betekent voor de meesten van ons maar één ding: tijd voor vakantie! En nu er steeds meer landen op geel staan is het hoog tijd om eens wat mooie Europese fietsroutes met jullie te delen die ideaal zijn voor e-fietsers. De komende weken geven we je op e-fietser leuke tips voor je e-bike vakantie. We beginnen eerst maar eens bij onze buren.

Ohne Grenze

Voor uw e-bike vakantie is Duitsland een waar paradijs. Er is waarschijnlijk geen enkel ander land in Europa dat u zo veel mogelijkheden en zo’n afwisselend landschap biedt als Duitsland. Met meer dan 200 lange-afstand fietsroutes met een totale lengte van meer dan 75.000 kilometer vindt u in Duitsland ongetwijfeld een vakantie naar uw wens. Bestemmingen lopen uiteen van dichte wouden, bergen en heuvels tot trektochten langs de Duitse rivieren en vakanties langs de Noord-Duitse kust. Onderweg bezoekt u steeds talrijke Duitse stadjes en dorpen. 

e-bike vakantie: Altmühltal

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei, om dan in spectaculaire meanders langs grillige kalkrotsen in de Donau te stromen. Deze e-bike vakantie brengt je langs prachtige middeleeuwse vestingstadjes en eeuwenoude burchten. Een aanrader voor fietsliefhebbers met interesse in oude steden en cultuur. U rijdt door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten. Rothenburg ob der Tauber, waarschijnlijk het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland, is het startpunt van uw tocht. U eindigt in het mooie oude ongeschonden Regensburg, met smalle straatjes en intieme pleinen in de middeleeuwse Altstadt. U kunt kiezen uit een 8-daagse of een 10-daagse tocht. Beide volgen dezelfde route, bij de 10-daagse tocht heeft u kortere dagafstanden en dus meer tijd om te genieten van deze romantische regio. Echt een aanrader!

Rondom de groene metropool Berlijn liggen vele meren en treft u onverwacht veel natuurschoon aan. Uw fietstrektocht begint in Berlijn, de stad die als geen ander de triomfen en tragedies uit de Europese geschiedenis kent. Vervolgens fietst u langs het fraaie merengebied ten westen van Berlijn, door bossen en over het platteland naar Potsdam, Brandenburg en Oranienburg. Uw tocht eindigt weer in Berlijn, waar u nog een mooie rondrit kunt maken.

De Duitse Donauradweg vanaf Donaueschingen is zeker zo mooi als de Oostenrijkse, maar iets heuvelachtiger. Vanaf de bron aan de voet van het Zwarte Woud in Donaueschingen meandert de hier nog kleine Donau door schilderachtige landschappen, met veel historische dorpen en steden. Deze e-bike vakantie gaat over jaagpaden en autoluwe wegen, waarbij u langs burchten, kastelen en prachtige rotswanden komt en regelmatig mooie vergezichten heeft.

De komende weken geven we op e-fietser meer leuke tips voor je e-bike vakantie in Europa. Volg en like ons ook op Facebook!