Ducati komt met opvouwbare magnesium e-Bike

Door e-fietser

De MG-20 is de eerste opvouwbare e-bike van het merk Ducati. Het onderscheidende design onderstreept het sportieve karakter van Ducati. MG-20 is gemaakt voor de stad. Dankzij het magnesium frame, de vork en de velgen is deze vouwfiets erg licht en wendbaar.

Ideaal voor in de stad

De geringe afmetingen van de wielen (20″ x 2.125″) en de mogelijkheid om de e-bike en de pedalen gemakkelijk op te vouwen, maken de MG-20 tot een ideaal voertuig voor verplaatsingen in de stad. Dankzij de minimale afmetingen is hij natuurlijk ook uitermate geschikt voor gebruik met het openbaar en particulier vervoer.

250W-achtermotor

De e-bike is uitgerust met een 250W-achtermotor die de wegomstandigheden, de helling en de trapkracht herkent en het juiste ondersteuningsniveau levert, afhankelijk van de geselecteerde rijmodus. De 36V 10,5Ah 378Wh Samsung-accu is geïntegreerd in het frame en kan worden verwijderd om gemakkelijker op te laden. Met een volle accu bedraagt de range 50 kilometer afleggen, bij een maximumsnelheid van 25 km/u.

LCD-display

Het beheer van de belangrijkste functies vindt plaats via het waterdichte LCD-display. Hier schakel je eenvoudig de verlichting in en kan je kiezen tussen drie ondersteuningsniveaus (12-18-25 km/u). De LED-koplamp vooraan en de reflecterende strips op de wielen zorgen voor veiliger rijden, zelfs ’s nachts.

De MG-20 is vanaf juli 2021 verkrijgbaar bij de Ducati-dealers en in de officiële Ducati e-shop, de vanafprijs bedraagt 1.599 euro.