Duurtest Freebike Harlem

Door e-fietser

De Freebike Harlem is een moderne elektrische stads- en toerfiets met een krachtige middenmotor, een fraaie afwerking en een volledig geïntegreerde accu in het frame. Deze fiets is van januari tot en met mei 2021 uitvoerig getest tijdens de Duurtest van Kieskeurig.nl en de resultaten zijn uitstekend!

De testrijders vonden dat de Freebike Harlem zich kenmerkt door sterke ondersteuning. Dat heeft alles te maken met de krachtige Bafang M420-middenmotor met een koppel van 80 Nm. Daarnaast beschikt dit model over een uitstekende trekkracht en hydraulische schijfremmen die zich uiterst gemakkelijk laten bedienen naast de 8 versnellingen in het achterwiel. Lange afstandsritten door het vlakke landschap en de heuvels van Nederland is dan ook voor dit model geen enkel probleem!

Review criteria:

Rijcomfort en prestaties – Goed
Afwerking – Goed
Gebruiksvriendelijkheid – Goed

Actieradius

De fietsaccu van de Freebike Harlem is fraai weggewerkt in het frame. Deze zogenaamde intube accu van 630Wh zorgt voor een flinke actieradius, wat deze fiets uitermate geschikt maakt als toerfiets. De ondersteuning kent 5 standen en deze e-bike heeft 8 Shimano Nexus versnellingen, dus je fiets zo altijd in het juiste verzet met de ideale ondersteuning. Naast het grote bereik van deze e-bike, zorgen de verende voorvork en zadelpen in combinatie met de rechte zit ook nog eens voor een ontzettend comfortabele fietservaring.

Unieke kenmerken

  • Krachtige middenmotor met 80Nm 
  • Intube fietsaccu met 630 Wh capaciteit
  • Shimano Nexus 8 versnellingen
  • Krachtige hydraulische schijfremmen
  • Leverbaar in 3 framematen en 2 kleuren
  • Verende voorvork en zadelpen
Een verende zadelpen werkt als een schokbreker en vangt de grootste trillingen op tijdens het fietsen. Ideaal wanneer je niet alleen maar over asfalt fietst.
Deze trapkrachtsensor meet de pedaaldruk en zal aan de hand van deze druk de ondersteuning aanpassen. Harder trappen geeft meer ondersteuning. Rustig vooruit trappen geeft minder ondersteuning. Dit zorgt voor een natuurlijkere ondersteuning dan bij een rotatiesensor.
De verende voorvork zorgt ervoor dat je meer comfort hebt bij het fietsen. Door de vering voel je oneffenheden minder goed, maar houdt je wel de stabiele houding op de weg.
Met deze krachtige hydraulische schijfremmen heb je een korte remweg. De hydraulische schijfrem laat zich comfortabel doseren en werkt onder alle weersomstandigheden. Lichtgewicht en minimale slijtage van remblokken.