e-Bike route langs de oevers van de Mark

Door e-fietser

Wie bekend is met de Mark zal het ermee eens zijn: de fietsroute langs rivier is één van de fijnste plekken om te fietsen. De route voert je langs de oevers van de Mark (de Dintel) door het Markdal. Dit rivierdal ten zuiden van Breda loopt door tot de grens met België en daar pakken we op deze route ook een stukje van mee.

De grens tussen Nederland en België is niet overal even recht, een mooi voorbeeld hiervan is bij het dorp Casterlé in Noord-Brabant. Dit dorp wordt vrijwel geheel omgeven door België en Nederlands grondgebied is het maar via één weg te bereiken en zit slechts over een breedte van 200 meter aan de rest van Nederland vast.

Vlak voor Breda buig je af, langs het leuke Ulvenhout en het Ulvenhoutse Bos, een klein bosgebied ten oosten van Ulvenhout. Het bos is een wintereiken-beukenbos en staat bekend om zijn rijke flora. Al snel rijd je weer een bijzonder natuurgebied in. De Strijbeekse Heide werd vanaf 1932 deels beplant met naaldhout en deels omgevormd tot landbouwgebied. Een aantal vennen en heiderestanten bleven gespaard. De vennen worden nu regelmatig uitgebaggerd en het heidegebied afgeplagd.

Komoot route specificaties

Download en bekijk route