e-Bike route: Maasfietsroute

Door e-fietser

Gewone fietsroutes kun je natuurlijk ook gewoon lekker fietsen met je e-Bike. Toch komen er ook steeds speciale e-Bike routes. Met een elektrische fiets is het mogelijk sneller een lange afstand af te leggen en meer te ontdekken en beleven! Met een e-Bike route van e-Fietser.nl kun je optimaal genieten van je e-bike.

Fietsen langs de (Midden-) Limburgse Maasfietsroute. ‘Welkom op de LF Maasroute’: zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel.

Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo-19 160 kilometer in de Limburgse Maasfietsroute.

Ontdek op de fiets Limburg langs de Maas: vanaf Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij een of meer van de 10 enorme kunstwerken die speciaal voor Maasroute fietsers langs de route zijn geplaatst. Onderweg kunnen lokale fietsrondjes gemaakt worden om het verblijf langs de maas te verlengen.

Midden in Limburg komt de Maasfietsroute o.a. door de gemeenten Maasgouw, Roermond en Beesel. In het vlakke landschap is prettig te fietsen. Je fietst vanaf Rivierpark Maasvallei langs de Maasplassen naar de historische winkelstad Roermond en verder naar drakendorp Beesel. Er zijn onderweg vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden.
De route van Noord naar Zuid kan gestart worden bij het veerpont Kessel-Reuver. De route van Zuid naar Noord kan gestart worden bij de Sangershoeve in Ohé en Laak.

Komoot route specificaties

Download en bekijk route