e-Bikes in de schappen van de supermarkten

Door e-fietser

E-bikes doen het goed. Zo goed zelfs, dat supermarktketens deze zelfs in de schappen leggen. De digitale schappen van Albert Heijn, Lidl en Kruidvat dan wel te verstaan. 

De AH, Lidl en nu ook Kruitvat zijn regelmatig actief met aanbiedingen van e-bikes. Net zoals de Action, de Aldi en sommige bouwmarkten. Het loont de moeite om dit te volgen wanneer je in de markt bent voor een e-bike en je wilt daar niet te veel geld aan uitgeven. Je rijdt dan een nieuwe e-bike, maar eerlijk is eerlijk, vaak niet de mooiste. Of met meest prettige motor. Verdiep je eerst in de specificaties van een e-bike voordat je op de prijs afgaat. Lees hier de tips en kijk dan of deze actie-fietsen bij je passen. 

De Lidl heeft nu de Prophete E-bike 28’’ Premium ingezet. Deze fiets heeft een middenmotor van Blaupunkt (36V/250W) met een (opgegeven) actieradius van 140 km. Genoeg voor een dagje lekker trappen. De accu zit achterop de bagagedrager, maar is wel uitneembaar. Mist je de sleutel hebt, want hij zit wel op slot. Voor €1249,00 plus een paar tientjes verzendkosten staat deze binnen drie dagen voor je deur. 

PROPHETE® E-bike 28" Premium - afbeelding 1
De PROPHETE® E-bike 28″ Premium verkrijgbaar bij de LIDL

De AH ging in maart los met de De Villette Le Robuste E-bike

De Villette Le Robuste beschikt over een voorwielmotor (MXUS 250 Watt) en een bagagedrager-accu (11,6 Ah, 36 V). Onder ideale omstandigheden heb je volgens de fabrikant een actieradius van 80 tot 120 kilometer. In vijf verschillende modi heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Op een simpele display worden de belangrijkste data weergegeven. Verder beschikt deze betaalbare e-bike van de Albert Heijn over drie Shimano Nexus-versnellingen, voor- en achterverlichting, een Walk Assist-functie, V-brakes en nog een paar functies. De accu is volgens de fabrikant opgeladen in 4 tot 8 uren. Blijkbaar een succesvolle zet, want het lijkt erop dat deze fiets inmiddels uit de schappen is gehaald.

De Villette le Robuste verkrijgbaar bij de Albert Heijn

 

Kruitvat heeft zich verbonden aan de Formula E-Bike. De motor drijft het voorwiel aan en brengt je 100 km ver. De accu tref je ook hier aan onder de bagagedrager. Display en fietscomputer zijn standaard. Garantie op de volledige elektrische fiets voor de periode van 3 jaar! Voor €795,00 is hij van jou.

De Formula e-Bike, nu in de aanbieding voor €795,00 verkrijgbaar bij de Kruidvat