Een weekend op stap met de Dolly e-bakfiets

Door e-fietser
dolly elektrische bakfiets

Aan het eind van de herfstvakantie mochten wij een weekend op stap om de e-bakfiets Dolly te testen. Wat een verrassing was dit! Onze drie kinderen (9, 7 en 3 jaar) en hun vriendjes waren er vanaf moment één verliefd op. En ook voor ons, als ouders, is het een verademing. Wat een fijne, handzame elektrische bakfiets is dit!

Dolle service aan huis

Voor e-fietser zochten ze een gezin in de omgeving van Utrecht zodat je de bakfiets zelf kon ophalen om een dagje te testen. Dolly zou Dolly niet zijn als ze ‘m persoonlijk bij ons thuis zouden afleveren en ophalen. Wat een dolle service.

Waar we normaal gesproken de negen kilometer naar de hockey met de auto overbruggen, konden we met de Dolly voor de deur de elektrische bakfiets volop testen. Het voelde alsof we naar het hockeyveld vlogen! En aan iedereen merkten we dat de buitenlucht ons goed deed. Hierdoor waren we het regenbuitje van onderweg alweer vergeten bij aankomst. De kinderen zaten mooi droog onder de regenkap met opgerolde zijkanten. Ze wilden wel de wind door hun haren voelen. En het geeft ook een iets vrijer gevoel dan in zo’n ‘hokje’ te zitten.

Al lopend met de e-bakfiets

Wat betreft de kwaliteit voelt de fiets erg goed aan, de versnellingen en ondersteuning
werken super samen. De elektrische bakfiets heeft vijf standen. Wat ik echt top vind, is de aparte stand die ondersteuning biedt als je al lopend een bergje of de stoep op moet. Dan is het echt praktisch om met je bak vol kinderen of spullen wat extra aandrijving te hebben.

Test weekend Dolly e-bakfiets

Een dagje cruisen in en om Utrecht

We zijn met vier kinderen, drie in de bakfiets en één op zijn eigen fiets, een stuk gaan fietsen richting fort Vechten. Een mooi stuk door Utrecht en omstreken om de bakfiets echt uit te proberen. We wonen in het centrum van de stad dus het eerste stuk was het veel afstappen, remmen en opstappen. Met drie kinderen in de bakfiets is de bak best zwaar beladen.

Door de makkelijke bediening van het display, had ik snel onder de knie hoe je de fiets moest bedienen. Later konden we de elektrische bakfiets even goed testen over de landelijke weggetjes. De Dolly fietst heerlijk licht en de trapondersteuning gaat tot 25 km p/u. Het besturen van de fiets is in alle opzichten prettig. Het is uiteraard wennen dat je een grotere draaicirkel hebt om een bocht te maken, maar dat hoort nu eenmaal bij een langer en groter voertuig. Met één wiel aan de voorzijde is de bakfiets super makkelijk wendbaar.

De smalle bak is echt ideaal voor in de stad. Je slalomt met gemak nauwe straatjes in en om paaltjes en mensen heen. Het enige nadeel van een smalle bak is dat er bijna geen ruimte is om nog andere dingen mee te nemen als je drie kinderen bij je hebt. Er is minder plaats onder het bankje om bijvoorbeeld een (hockey)tas of boodschappen neer te zetten.

Wat een dolle bakfiets

De Dolly is een fantastische elektrische bakfiets die je, wat ons betreft, kunt vergelijken met de Urban Arrow. De Dolly is echt net iets meer fiets en mooier in het design. Wat ik echt gaaf vind, is dat je de e-bakfiets echt eigen kan maken. Er zijn veel mogelijkheden van de fiets qua kleuren van frame en de bak. De meest toffe kleuren combinaties komen voorbij.

Wij zijn dan ook verrast dat hij prijs technisch erg aantrekkelijk is. En dan die dolle persoonlijke service. We zouden hem iedereen aanraden! En dat is echt niet alleen om Dolly veren in de bagagedrager te steken. Dat is om dat het simpelweg echt een te dolle bakfiets is.

Test weekend Dolly e-bakfiets

Dolle proefrit plannen?

Wil jij de elektrische bakfiets van Dolly ook een keer testen? Plan dan een proefrit via de site.