GPS-tracker leidt naar ruim 300 gestolen e-bikes

Door e-fietser
In België heeft een arrestatieteam van de politie honderden Nederlandse e-bikes aantroffen. Dit is mede te danken aan een GPS-tracker van Tracefy, die op één van de fietsen in die loods zat.

Naar aanleiding van de vondst in de verlaten loods zijn inmiddels 3 verdachten opgepakt. Een vrouw van 33 en twee mannen van respectievelijk 33 en 34 jaar oud. De vrouw is na betaling van een borgsom inmiddels weer vrijgelaten, de mannen zitten nog steeds in voorarrest op verdenking van heling en bendevorming. Eén van hen is eigenaar van een fietsenwinkel in Nederland.
Begin mei kreeg het Banierhuis in Zeist een telefoontje van een 64-jarige vrouw, die recentelijk bij hen een Gazelle e-bike gekocht had en binnen een week gestolen was. Deze e-bike was uitgerust met een GPS-tracker van Tracefy. Daar konden ze zien dat de gestolen fiets via de snelweg onderweg was naar België, wat een duidelijk signaal was dat dit werk was van een professionele bende. Normaal gesproken worden gestolen fietsen vaak eerst ergens anders neergezet, zodat ze later opgehaald kunnen worden. Dat deze fiets al meteen richting België ging, maakt het extra verdacht.

Zelfs de fiets van een vriendin van de gedupeerde uit Zeist stond ertussen

De lokale politie van Noorderkempen werd gealarmeerd, enkele uren nadat de Gazelle op het industrieterrein in Merksplas in de provincie Antwerpen gearriveerd was, en het Belgische arrestatieteam deed een inval in het verlaten pand, dat te huur zou staan. Daar troffen ze niet alleen die bewuste Gazelle aan, maar een hele lading e-bikes uit Nederland. In totaal ruim 300 gestolen fietsen, waarvan bij de meeste de framenummers er al afgevijld waren. Zelfs de fiets van een vriendin van de gedupeerde vrouw uit Zeist stond ertussen. Die was een week eerder gestolen. 16 e-bikes zijn intussen werd terug bij de rechtmatige eigenaar.

Foto: Politie Noorderkempen

NieuwsFiets.nu