Harley-Davidson brengt eerste e-bikes in Nederland uit

Door e-fietser
Harley-Davidson heeft de elektrische fietsen van zijn nieuwe merk Serial 1 vandaag ook in Nederland op de markt gebracht.

De nieuwe Serial 1 e-bikes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nederlandse Harley Davidson-winkels, laat het bedrijf weten. Het gaat om drie modellen e-bikes met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, waaronder een versie met een lage instep. De speed pedelec van Serial 1, die tot 45 km/u haalt, is voorlopig niet in ons land te koop.

De elektrische fietsen zijn eind 2020 al in de VS uitgebracht. Dat gebeurt onder het nieuwe merk Serial 1, om verwarring met de bekende motorfietsen te voorkomen. De naam Serial 1 verwijst naar ‘Serial Number One’, de bijnaam voor de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson. De e-bikes dragen ook het logo van het iconische motormerk.

Lees ook: Harley-Davidson komt met 3 e-bike modellen

Drie versies

De e-bikes van Serial 1 werden eind 2020 in de VS aangekondigd. De fietsen zijn er in Nederland in drie versies, elk met een middenmotor en een accu die in het frame zit en die uitneembaar is. Het goedkoopste model is er vanaf 3499 euro, de duurste variant met een grotere accu kost 4699 euro.  

Groeimarkt e-bikes

Mede door de coronacrisis nam de verkoop van e-bikes vorig jaar hard toe. De elektrische fiets noemt het Amerikaanse bedrijf “de perfecte oplossing voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik”.

Harley-Davidson verkoopt overigens ook al elektrische motorfietsen.


BRON: RTLNieuws