Hoe blijf ik deze herfst droog op de e-bike?

207
hoe blijf ik droog op de e-bike in de regen

Het is weer kouder en natter aan het worden en dan rijst de vraag bij vele mensen naar boven: hoe blijf ik deze herfst droog op de e-bike? Tip 1 tot en met 5 lijken heel logisch. Toch denkt niet iedereen hieraan. En als je dan toch leest, lees even door tot tip 6. Want hoeveel tips ik ook geef. Dit zijn toch de meest briljante “zo-blijf-ik-dit-najaar-droog-op-de-e-bike” tips.

1) Vertrek niet zonder regenkleding

De allereerste tip is een inkoppertje: vertrek niet zonder regenkleding. Want wanneer je op de elektrische fiets stapt ga je wel harder, dat betekent echter niet dat je minder nat wordt op de fiets. Soms is een regenjas alleen voldoende. Bij flinke regen is een regenbroek ook wel prettig om bij je te hebben. Het houdt je warm en droog.

Als je op de e-bike naar je werk gaat wil je niet nat aan komen. En ook zeker niet bezweet. Gelukkig is de intensiteit van het fietsen op een elektrische fiets al een stuk minder hoog. Je kan alsnog het flink warm krijgen als je flink de pedalen rond laat gaan en de weerstand verhoogt. Toch is het belang van goede regenkleding ook groot. Dus stop de regenkleding standaard in jouw fietstas.

2) Investeer in een goed regenpak

Je hebt verschillende soorten regenkleding. Als je veel op je de elektrische fiets, dan kan het zeker voorkomen dat je in een flinke regenbui terecht komt. Er zijn 2 soorten regenkleding te koop. De goedkopere varianten van plastic en de duurdere varianten van polyester met een coating van polyurethaan. De laatste genoemde is duurder maar wel een stuk comfortabeler. Deze regenpakken zijn 100% waterdicht en ook nog eens makkelijk te wassen in de wasmachine. Kortom, een goed regenpak is echt het aanschaffen waard.

3) Pas het regenpak goed

Beloof me, bestel niet klakkeloos de regenkleding online. Laat je goed adviseren bij de e-bike specialist. Als je lang op de e-bike fietst, dan wil je een regenkleding die goed aansluit. En daarbij dat de regenjas en regenbroek ook makkelijk aan te trekken zijn. Ook is het fijn als de regenkleding meer ruimte heeft op bepaalde plekken, waardoor je makkelijker kan bewegen. Niet alleen tijdens het fietsen zelf. Ook tijdens het op en afstappen.

Goede regenkleding kan je alleen maar voelen of het comfortabel zit door te passen in de gespecialiseerde fietsenwinkel. En je kan het ook nog even uitproberen op je eigen e-bike ook. Staand voelt de regenkleding toch anders als zittend op de elektrische fiets.

4) Draag een hoofddeksel

Via jouw hoofd verlies je veel warmte. Zelfs 40 tot 45%. En als je tijdens de herfst droog wilt blijven, dan is het zeker een aanrader om een pet of muts te dragen. Liefst een waterdichte. Natte haren voelen oncomfortabel en het maakt je koud. Er zijn speciale waterdichte regencaps te koop. En is je haar toch nat geregend, loop dan even naar het toilet en stop je hoofd onder zo’n handendroger. Heb je het gelijk weer warmer.

5) Hoezen over de schoenen

Oke, oke hoe ver wil je gaan. Hoe nat wil je je laten regenen in deze herfst. Echter als het openbaar vervoer geen optie is en je hebt geen auto tot je beschikking, dan is het best een idee om hoezen over je schoenen te kopen. Het wordt veel gebruikt op de e-mtb als je in de winter een rondje door de bossen en de modder maakt. Want vertel mij wat, want oef, mijn tenen kunnen koud worden. En dan die wind en regen erop als ik op de e-bike naar mijn werk fiets. IJsklompjes krijg ik ervan.

Dus regenhoezen over de schoenen is een optie. Wat je ook kan doen is een extra paar schoenen meenemen naar kantoor. En vergeet de droge sokken niet 😉

6) De allerbeste tips bewaar je tot het laatst

Uiteraard willen we dat je tot het eind dit artikel leest. Want we bewaren de beste tips over “hoe blijf ik droog op de e-bike deze herfst” tot het laatst. Deze tips hebben trouwens geen verdere uitleg nodig. De mensen kijken in ieder geval blij bij het gebruik van deze regenbescherming.

- Advertentie -