Een DIKKE (bak) bike

decoratief

Foto:www.bavariabmw.ca

Mannen en auto’s, dat blijft altijd een dingetje. Goed nieuws voor alle mannen die van ‘dikke bakken’ houden. Automerken zoals Maserati, Audi, BMW en Porsche leveren nu ook ‘dikke’ e-bikes. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Maserati

Deze Italiaanse sportwagenfabrikant levert twee e-bikes. De frames zijn, volgens de makers, gebouwd met veel Maserati sport-dna. De motoren zijn netjes weggewerkt in het frame en de accu zit recht boven het bracket voor een goede gewichtsverdeling. Voor de aandrijving is gebruik gemaakt van de Fazua Evation. Met 25km/u en maximaal 60 Nm piekvermogen is het qua power en snelheid niet de snelste e-bike. Maar wel een mooi compact en fraai geïntegreerd systeem.

Foto:www.elektrabikes.nl

Audi

Deze Audi is een concept bike en dus helaas nog niet te koop. Maar wel supervet. De wielen zijn van carbon en het volledig geveerde frame is eveneens van koolstofvezel. Zelfs de vorken voor de voorwielophanging zijn speciaal ontworpen voor deze fiets. Met een elektromotor van 3,1 pk en een totaalgewicht van 21 kg kun je een snelheid halen van maar liefst 80 km/u. Wil je zelf helemaal niet trappen, dan haal je er max 50 km/u mee.

Foto: www.want.nl

BMW

Een dikke BMW op twee wielen. Deze Active Hybrid E-bike is voorzien van een middenmotor. Voorzien van een krachtige Brose 250 W motor met 90 Nm koppel en een batterij van 600 Wh  heeft deze bike volgens BMW een actieradius van 100 kilometer. Voor ruim €3.500 rijd jij een dikke BMW.

Foto: bmwshop.ekris.nl

Porsche

De nieuwe Porsche eBike X is een exclusieve eMTB in beperkte oplage van slechts 250 beschikbare exemplaren. Het is gebaseerd op de Rotwild RX, met een uniek ontwerp en gespecificeerd met alleen de beste componenten die er te koop zijn. De Porsche eBike X + beschikt over geavanceerde DT Swiss-vering, een Shimano XTR-aandrijving en remmen, evenals de krachtige Brose Drive S-motor en een 648 Wh, verwijderbare accu. De vier ondersteuningsniveaus kunnen worden aangepast met behulp van een smartphone-app.

Foto: ebike-mtb.com/en/porsche-ebike-x

Ook automerken zoals Volkswagen, Opel, lexus, Kia, Smart, Ford, Skoda etc maken tegenwoordig fraaie e-bikes. Meer daarover in een volgend artikel, dus houd www.e-fietser.nl in de gaten.

- Advertentie -