Longtail e-bike wordt steeds populairder

Foto: yubaeurope.com

Met de elektrische longtailfiets heeft de (elektrische) bakfiets er een geduchte concurrent bij. Deze fiets is langer dan een gewone e-bike, maar wel net zo smal. Achterop de bagagedrager is plek voor twee kinderen en tassen.

Net als de elektrische bakfiets is deze e-bike ook vooral in trek bij gezinnen in steden. Zij zien het gemak van zo’n extra lange fiets voor alledaags gebruik wel in. Je bent meestal sneller dan met de auto, want je zigzagt overal tussendoor en hoeft na aankomst geen parkeerplek te zoeken. Tegelijkertijd is de longtailfiets veel wendbaarder en minder log dan een bakfiets en neemt hij minder stallingsruimte in. Door de verlengde achterkant ontstaat er meer ruimte voor het vervoer van bijvoorbeeld kinderen, maar ook voor meer spullen dan op een gewone e-bike.

Wielbasis

Deze fietsen hebben doorgaans een iets langere wielbasis, waardoor veel fabrikanten vaak kleinere wielen gebruiken voor deze fietsen. Dat vergroot de stabiliteit en houdt de langere fiets wendbaar, want je hebt een kleinere draaicirkel. De longtailtrend is overgewaaid uit het buitenland en wordt ook in Nederland steeds populairder. Longtailfietsen kunnen ook voor bedrijven interessant zijn, want de verlengde achterkant kan natuurlijk ook gebruikt worden voor cargoboxen om bijvoorbeeld pakketjes of maaltijden mee te vervoeren.

- Advertentie -