Primeur: agenten surveilleren op nieuwe e-bike in Midden-Nederland

Door e-fietser

AGENTEN VOOR HET EERST OP NIEUWE KOGA EN BATAVUS FIETSEN

AMERSFOORT, 10 september – Vanaf vandaag rijdt de Nederlandse politie op surveillancefietsen en stadsfietsen van het de kwaliteitsmerken KOGA en Batavus. Politieregio Midden-Nederland heeft de primeur. Op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft de politie na een Europees aanbestedingstraject gekozen voor deze Nederlandse topmerken. De ruim 100 politiefietsen worden geproduceerd in Heerenveen en zijn vanaf vandaag in ons dagelijkse straatbeeld te zien.

Snel en wendbare elektrische fietsen voor de politie

De politie wil meer elektrisch fietsen en heeft tijdens de aanbesteding gekeken naar het uitgebreide aanbod van e-bikes. De fiets is voor politiewerk van grote toegevoegde waarde. Samenwerken met burgers en partners start met ontmoeten. Zien wat er gebeurt, horen wat gezegd wordt, aanvoelen wat er aan de hand is en bepalen wat nodig is. Op de fiets staat een agent letterlijk tussen de mensen en is daardoor toegankelijk, snel en wendbaar.

Aanbesteding is keuze in kwaliteit

Op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft de politie na een Europees aanbestedingstraject gekozen voor Accell, waar de Nederlandse kwaliteitsfietsmerken KOGA en Batavus onder vallen. De samenwerkingspartner Zilt Bikes uit Zutphen zorgt voor de uitlevering, service en onderhoud.

KOGA e-bike als surveillancefiets

De politie heeft de KOGA Pace B10 als e-bike surveillancefiets gekozen en voor de gewone fiets is de keus gevallen op de KOGA Signature World Traveller S en de Batavus Dinsdag. De KOGA fietsen worden geleverd met een ATB (All Terrain Bicycle)-frame, geschikt voor snelle actie en uitstekende wendbaarheid. Door de geometrie van het frame kan de agent op de grond staan van het zadel af terwijl de fiets stabiel blijft staan. De KOGA surveillancefietsen worden geleverd in de bekende stijl met politie striping.

“We zijn erg trots op deze samenwerking waarbij onze fietsen bij mogen dragen aan de mobiliteit van de politie. En daarmee aan de veiligheid van Nederland. Accell heeft meerdere topmerken onder één dak en dat samen met onze flexibiliteit om onze e-bikes en fietsen aan te passen aan de unieke wensen van de klant, maakt ons een sterke partner”.

Sten van der Ham, Regional Director Accell Benelux:

Over Accell Group

Accell Group richt zich op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen en -accessoires. We zijn Europees marktleider in elektrische fietsen en de Europese nummer twee in fietsonderdelen- en accessoires. Onze fietsen en aanverwante producten vinden hun weg naar dealers en consumenten in meer dan tachtig landen wereldwijd. Bekende fietsmerken van Accell Group zijn Batavus, Sparta, KOGA, Haibike, Ghost, Lapierre, Raleigh en Winora. XLC is het merk voor fietsonderdelen- en accessoires. Verspreid over achttien landen werken circa 3.000 mensen bij Accell Group. In 2019 verkochten we circa 1 miljoen fietsen bij een omzet van meer dan € 1 miljard.

Over KOGA e-bikes

KOGA is een premium brand met een sportief karakter. Opgericht in 1974 en sindsdien consistent werkend aan de ontwikkeling en bouw van exclusieve en technisch zeer hoogwaardige met de hand opgebouwde fietsen. Continue innovatie en een intensieve relatie met topsporters en profteams in de internationale wielersport zijn de bouwstenen van het merk. KOGA is een handelsnaam en merk van Accell Benelux. Accell Benelux is onderdeel van Accell Group N.V.

Over Batavus

Batavus is al meer dan 115 jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Deze passie komt tot uiting in het continu bedenken van slimme en bruikbare technische innovaties die fietsen veiliger en comfortabeler maken. Batavus is bovendien milieubewust met een uniek, eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij.