Review: AXA Linq Pro kettingslot

Door e-fietser

Net als bij een woninginbraak, gaat het er bij fietsdiefstal ook om hoe langer een dief bezig is om jouw e-bike te stelen hoe kleiner de kans dat hij gestolen wordt. Een goed slot is daarom erg belangrijk. Wij adviseren dan ook om naast een vast slot altijd een extra slot te gebruiken om uw e-bike op slot te zetten. Bent u op zoek naar een zeer sterk en zwaar slot dan is de AXA Linq Pro een uitstekende kandidaat.

Sterk

Het AXA Linq Pro kettingslot is een zeer sterk kettingslot dat ervoor zorgt dat je fiets zelfs in de onveiligste plaatsen beschermd is. Het zware gewicht en de anti-boorplaat maken het slot zeer stevig en verlagen de kans op diefstal. Voor nog meer bescherming bevat de AXA Linq Pro schakels die tot aan de sluiting doorlopen. Het kettingslot is gemakkelijk in gebruik door het goed afgewerkt slot en heeft een uitstekende design. Met de ART3-goedkeuring is het slot geschikt voor bijna alle verzekeringen. Axa levert de Axa Linq met een setje van twee symmetrische sleutels en een kartonnen wikkel erom.

Veilig

De AXA Linq Pro is een heel stevig fietsslot gemaakt uit gehard staal. Met een gewicht van 3,0 kg en een dikte van 10 mm is het ook zeer geschikt om speed pedelecs te beveiligen. Het fietsslot heeft een lengte van 100 cm waardoor het gemakkelijk gebruikt kan worden om je e-bike vast te maken aan objecten. Het slot heeft anti-boorplaat vertragend werkt voor dieven. Daarnaast heeft het slot een sterke hoes gemaakt uit polyester om beschadiging te voorkomen. De AXA Linq Pro fietsslot komt met een extra sleutel, is gemakkelijk te openen en bevat een stofkapje dat geen vocht of vuil doorlaat.

Zwaar

Nadeel is wel dat het AXA Linq Pro Kettingslot is erg dik is en meer weegt dan de gemiddelde fietssloten, waardoor het wat minder gemakkelijk te gebruiken kan zijn. We raden dit product vooral aan aan mensen die in het bezit zijn van een duurdere fiets of speed e-bike of mensen die hun fiets in minder veilige regio’s beter willen beschermen.