Een lichte zwaargewicht

Review Chenoa Bosch Cx

Door e-fietser

Na onze review van de simplon-kagu-bosch-uni-275, mogen we vandaag met de Chenoa Bosch Cx op stap. De handgemaakte e-bikes van Simplon worden na configuratie speciaal voor u gebouwd aan de hand van de door u opgegeven specificaties. Wilt u een derailleur, of juist een naafversnelling met belt, een carbon voorvork of juist met één druk op de knop uw zadel verlagen of verhogen, geef het aan en stelt uw fiets op maat samen.

Met de Chenoa Bosch CX heeft Simplon een fraaie trekking e-bike voor veelzijdig gebruik gebouwd, die opvalt door modern uiterlijk en comfort. De geïntegreerde Bosch CX-aandrijfeenheid en de duurzame 625 Wh-batterij zorgt ervoor dat je een behoorlijke tocht kunt maken. Het frame is van koolstofvezel en zorgt voor een minimaal gewicht en maakt indruk door zijn zeer goede rijstabiliteit. Net als de Uni-versie is de Chenoa Bosch CX een veelzijdige trekking-e-bike. Op lange tochten komt hij echt tot zijn recht – maar ook voor de dagelijkse rit naar het werk of voor het doen van boodschappen is de e-bike van Simplon perfect geschikt. Wat heeft de trekking e-bike nog meer te bieden? Dat zoeken we uit! 

Looks

De Chenoa Bosch Cx heeft een strakke look. Dat is mede gerealiseerd door de compacte maar krachtige Bosch CX motor, die fraai is geïntegreerd. De 625 Wh-accu is gestroomlijnd verwerkt in koolstofvezel frame en de kabels verdwijnen in de bovenbuis in het balhoofd. De framevorm is gebaseerd op het klassieke diamantframe, een extra steun op de zitbuis belooft meer stabiliteit. Deze e-bike is verkrijgbaar in matzwart of in een fraaie blauw met zwarte uitvoering. Met de configurator kun je door de dealer of online deze Chenoa Bosch Cx geheel aanpassen naar je eigen wensen en behoeften. Kortom een fiets waar je mee gezien wilt worden.

Licht en wendbaar

We hebben voor onze review deze Chenoa Bosch Cx in de stad gefietst tijden onze Streetart fietsroute in Amersfoort. Lees ook ons artikel Street art fietsroutes.

De Chenoa Bosch Cx e-bike is net zo gemakkelijk te rijden als een fiets en kan hij gemakkelijk worden versneld tot kruissnelheid. Onze testfiets is uitgevoerd met een derailleurversnelling die sportief en snel schakelt. De nieuwe Bosch CX ontwikkelt bijna geen trapweerstand. Wanneer de ondersteuning is geactiveerd, werken de afzonderlijke modi niet als een aandrijfmotor, maar creëren ze eerder een vrij natuurlijke rijervaring  wat dicht bij die van een normale fiets aanzit. Een natuurlijke rij-dynamiek. Op onze testrit slingert de Chenoa met grote behendigheid door de stad. De carbon frame laat duidelijk zien wat een stijf frame maakt. De vork is bestand tegen volledig remmen en dat voelt erg zelfverzekerd. Als je hem laat rollen, voelt de Chenoa Bosch CX net zo licht aan als een standaardfiets en komt hij gemakkelijk op snelheid en dat is er fijn, vooral in de stad. De fiets weegt slechts 20 kg. Zonder gebruik van de motor is er nauwelijks weerstand tijdens het trappen. De 45 mm brede Schwalbe Marathon Supreme-banden op ‘onze’ testfiets zorgen voor voldoende demping en comfort.

TIP: lees ook ons artikel: Bodyscan voor perfecte zithouding op de e-bike. Verbetert de krachtoverdracht, vermindert lichamelijke klachten, verhoogt het comfort en dus het fietsplezier.

Wat vinden we van de Simplon Chenoa Bosch CX

De Chenoa Bosch CX heeft hoogwaardige materialen en is een sportief concept wat het tot een bijzonder wendbare en fijne toerfiets maakt. Een lichte e-bike maar in kwaliteit een echte zwaargewicht.

Super: Laag gewicht, de uitrusting, verlichtingssysteem, ontwerp kortom hoogwaardige betrouwbare materialen. Een zeer natuurlijke rijervaring en rijstabiliteit. Zonder ondersteuning nauwelijks weerstand en goed te gebruiken als ‘gewone’ fiets.

Ietsje minder: Het klikken van derailleurversnelling klinkt vergt wat gewenning maar dit is niet anders dan op een ‘normale’ tour-fiets.


Erg handig wanneer je de Simplon Chenoa Bosch CX gebruikt als alledaagse e-bike voor bijvoorbeeld naar je werk of om boodschappen te doen.

Deze reuzehandige fietsrugtas is momenteel in onze shop in de aanbieding! van 74,99 nu voor 49,95


Simplon Chenoa Bosch CX

Accu Bosch Power Tube 625 Wh 

Motor  Bosch CX

Display Bosch Intuvia Performance

Frame/voorvork hoogwaardige carbon 

Versnellingen Derailleursysteem Shimano Deore XT 1 × 11

Remmen Magura MT-4, Rotor 180 / 180

Banden Schwalbe Marathon Supreme-banden

Verlichting Lumotec IQ-XS 70 LUX 

Snelheid 25

De Simplon Chenoa zijn er in meer varianten zoals deze Chenoa Bosch CX UNI, met een lage instap.

Wil je zelf eens een Simplon e-bike ervaren? kijk dan op de website van Simplon en zoek een dealer.

Nog meer reviews lezen? Klik dan hier