Eagle Five bifocale sportbril

Door e-fietser

De Eagle Five sportbril is de uitkomst voor iedereen die tijdens het fietsen moeite heeft om gegevens van hun GPS of fietscomputer af te lezen. Speciaal voor deze mensen ontwikkelde Leds-sport v.o.f. een betaalbare, comfortabele en goede sportbril waarmee deze ongemakken tot het verleden behoren.

De Eagle Five wordt geleverd met een handige en stevig etui en is voorzien van drie sets kunststof lenzen (helder, geel en bruin), alle voorzien van een leeszone. Deze leeszones zijn verkrijgbaar in vier sterktes: +1.5, +2.0, +2.5 en +3.0. De glazen hebben een UV-400 bescherming, wat inhoudt dat 99% van alle UV-straling die bij zonlicht vrijkomt, wordt tegengehouden. Tevens is het pakket voorzien van extra neusbruggetjes en een aanklikbare hoofdband.

De eerste test

Tijd om deze bril in de praktijk eens aan een aantal testjes te onderwerpen. De eerste testrit vindt plaatst op een koude, natte decemberdag met weinig zonlicht, dus de heldere glazen voldoen prima. Het valt meteen op dat het een echte sportbril is die goed aansluit en beschermt tegen de wind en ander ongemakken voor de ogen die je tijdens het fietsen kan ervaren. Zonder enige moeite kan ik de gegevens van mijn fietscomputer aflezen. Op elk moment van mijn relatief korte tochtje kan ik de data op mijn fietscomputer raadplegen zonder voorover te buigen, met mijn ogen te knijpen of mijn leesbril tevoorschijn te toveren. Verder is hij uiterst comfortabel, je voelt bijna niet dat je een bril op hebt.

Zonnige dag

Voor de tweede test kies ik een zonnigere dag uit, want ik ben ook erg benieuwd naar de werking van de zonnebril. Het wisselen van de lenzen is in het begin even zoeken, maar ik merk dat ik daar snel behendigheid in krijg. De donkere glazen werken perfect op deze winterse, maar zonnige dag. De zon wordt op een fijne manier gedempt, wat rust geeft voor de ogen zonder dat het te donker wordt.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat ik door de corona maatregelen geen pitstop kan maken voor een kopje koffie en een gebakje om te kijken of ik mijn leesbril ook niet meer nodig heb om de menukaart te kunnen lezen. Bij thuiskomst lees ik een stukje in de krant en ook hier bewijst de Eagle Five dat ik mijn leesbril voortaan thuis kan laten. Zonder enige moeite lees ik de kleine lettertjes.

Conclusie

De Eagle Five is een comfortabele en sportieve bril die aan alle verwachtingen van een bifocale sportbril voldoet. De in lengte verstelbare pootjes bieden een extra gebruikscomfort want hiermee kan de bril afgesteld worden op ieders hoofd. Het frame zit perfect en het geheel heeft een moderne, sportieve look. De verschillende glazen geven de mogelijkheid om de bril in alle omstandigheden te gebruiken. Het is een zeer complete bril voor een uitstekende prijs. Het enige puntje van kritiek, als je het al kritiek mag noemen, is dat het verwisselen van de onderdelen wat handigheid vergt. Dit geldt voor het verwisselen van de glazen, het neusbruggetje en het bevestigen van het nekkoord. Maar hier geldt natuurlijk: oefening baart kunst!

Specificaties

De Eagle Five is verkrijgbaar met zwart of wit montuur en geleverd met bruine, gele en heldere lenzen. De levering omvat een opberg etui, neusbruggen in zwart, grijs en oranje en een aanklikbare hoofdband.

Gewicht: 30 gram
Sterktes van de leeszone: +1.5, +2.0, +2.5, +3.0
Filterwaarden: heldere lenzen: 0, gele lenzen 1, smoke lenzen 3 (385nm)
Optioneel: meekleurende glazen

Prijs: € 62,50 (incl. btw) 
Bestellen via https://www.leds-sport.nl/eagle-five-bifocale-sportbril