Rondje Slot Zuylen – Kasteel de Haar

Door e-fietser

Twee fraaie kasteelmusea gecombineerd in een gevarieerde fietsroute; wat wil je nog meer. De tocht start en eindigt bij Slot Zuylen. Dit kasteel huist een intieme adellijke 18e eeuwse collectie, die een bezoek meer dan waard is. De schrijfster Belle van Zuylen is hier geboren en opgegroeid.

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en ademt veel weelde en grandeur. De Haar was in de jaren zeventig een echte bestemming voor de Europese jetset, met graag gezien gasten als Roger Moore, Joan Collins en Brigitte Bardot. Beide kastelen maken deel uit van de nationale verhaallijn kastelen en buitenplaatsen, waarin de mooiste kasteelmusea en -tuinen zijn uitgelicht. We bevelen ook aan om te genieten van een soep van verse groente uit eigen tuin bij Slot Zuylen of te lunchen in het Koetshuis van de Haar.

De fietstocht start en eindigt in het historische Oud-Zuilen. Na een stuk door de polders, fiets je al snel naar het centrum van Breukelen waar diverse cafés en restaurants zijn. Vervolgens gaat de tocht langs het station naar het open agrarische landschap van het Groene Hart met boerderijen, koeien en weidse vergezichten.

Na de kern Kockengen vervolgt de fietsroute naar Kasteel de Haar, waar het heerlijk toeven is in het park of een rondleiding te maken is door het kasteel. Op de weg terug door de polders en weer langs het station van Breukelen komt de route uit op de oever van de rivier de Vecht waar de laatst kilometers tussen Breukelen en Oud-Zuilen de grandeur is te beleven van de diverse buitenplaatsen die er zijn te vinden. Vanaf de 17e eeuw was deze streek voor puissant rijken uit Amsterdam een heel prettige plek om in de zomermaanden te verblijven en de vieze en stoffige stad te ontvluchten.

Je zal diverse kastelen en buitenplaatsen passeren op de route, waaronder Ridderhofstad Gunterstein, Business University Nyenrode, Buitenplaats Goudestein en Buitenplaats Doornburgh.

Komoot route specificaties

Download en bekijk route