Scout Stop & Stay camper voor achter de e-bike

Door e-fietser

Gewone fietsaanhangers bestaan al een tijdje voor de kampeerders die per fiets onderweg waren. De fietsaanhanger bieden voldoende plek voor een tent en kampeeruitrusting. De Scout Stop & Stay gaat een stapje verder. Deze camper is speciaal ontwikkeld voor achter de e-bike. De Scout Stop & Stay heeft een fietsaanhanger van de Duitse firma CreaCon als basis en daar is een campertje aan toegevoegd. De camper is binnen 3 minuten opengeklapt en je kan er tevens een voortent en luifel aan vast maken. De Stop & Stay e-bike camper is er in 1 en 2 persoonsvariant.

Het bijzondere van deze fietsaanhanger is dat hij is uitgerust met een hydraulisch werkende oplooprem. De Shimano-schijfremmen van de aanhanger remmen mee. Dat is wel zo prettig als je de nodige kilo’s achter je fiets hebt hangen. De toegestane maximale snelheid voor de aanhanger is 25 kilometer per uur. Dat is gebruikelijk bij e-bikes. De camper zit vast aan de achteras van je fiets. Het maximale draagvermogen van de Scout Stop & Stay is 80 kilo.

De basisaanhanger is verkrijgbaar in drie verschillende maten. De lengte varieert van 1,44 tot 1,50 meter en de breedte van 65 tot 95 centimeter. De fabrikant heeft er tevens rekening mee gehouden dat een caravan niet altijd praktisch is, dus het camper gedeelte is er in een paar minuten vanaf te halen. Dan heb je een handig karretje voor de boodschappen. In het camperdeel, wat beschikbaar is in een één- en een tweepersoonsversie, zit een bed met een dak erboven (bedmaat kleinste versie 190 bij 60 centimeter en 200 bij 120 centimeter voor de grootste versie). Onder het bed is ruimte voor bagagekisten. De zijkanten zijn gemaakt van tentdoek. Aan de Scout Stay & Stop kun je een voortent vastmaken. Daarin kun je staan en deze biedt genoeg ruimte voor een extra slaapplaats. Luifeltje eraan en je hebt ook nog eens een schaduwplekje.

De Scout Stop & Stay weegt – afhankelijk van het model – tussen de 15 en 19 kilo. De prijzen voor de verschillende modellen beginnen bij 1780 euro. Voor meer informatie zie de website van Scout Campers.