Test de ‘Bliksemsnelle Baan’ tussen Doorn en Leersum

Door e-fietser
decoratief

Fietsers kunnen vanaf deze week de Bliksemsnelle Baan, een blauwe inhaalbaan langs de N225 tussen Doorn en Leersum, testen. De Bliksemsnelle Baan is een van de winnende ideeën van de prijsvraag Fietspad van de Toekomst.

Fietspad van de toekomst

Om innovatieve ideeën op te halen over de toekomst van het fietspad én om met de regio in gesprek te gaan, schreef de provincie Utrecht eind 2019 de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’ uit. Met deze prijsvraag riep de provincie zowel bedrijven als particulieren op om vernieuwende ideeën te bedenken die het fietsen aantrekkelijker maken. De winnende ideeën worden uitgetest op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum.

Bliksemsnelle Baan

Eén van winnaars, infrabedrijf KWS, bedacht een oplossing om het fietspad met minimale ingrepen zowel voor de rustige fietser, e-bikes en speed pedelecs aantrekkelijk te houden. Met een Bliksemsnelle Baan op het fietspad haalt de snelle fietser de langzamere fietser makkelijker en veiliger in.

Bron: KWS / Fietspad van de toekomst

Doe mee!

De Bliksemsnelle Baan is een proef. Fietsers kunnen het pad vier weken testen. Fiets over de Bliksemsnelle Baan en laat je reactie achter op www.fietspadvdtoekomst.nl. Aan de hand van de resultaten uit de enquête en een analyse hoe fietsers de baan gebruiken, brengt KWS een advies uit of een inhaalbaan geschikt is om toe te passen op toekomstige of bestaande fietspaden.