Vandaag is het de landelijke Fiets naar je Werkdag

Door e-fietser
De Fiets naar je Werk Dag werd, net als vorig jaar, verplaatst naar september. De organisatie, Nationale Fiets Projecten, besloot in mei dit jaar opnieuw uit te wijken naar donderdag 16 september 2021.

De landelijke Fiets naar je Werkdag is 15 jaar geleden in het leven geroepen als stimulans om vaker de fiets naar het werk te pakken. Juist nu is een gezonde leefstijl van belang om vitaal te blijven. Fittere medewerkers zitten bovendien vaak lekkerder in hun vel, zijn blijer en ervaren zo meer werkgeluk. Afgelopen jaar meldden zich online meer dan 16.000 deelnemers aan om op 23 september 2020 naar het werk te fietsen. “Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar gezien de huidige situatie nog steeds verrassend veel fietsers. Voor het eerst was het mogelijk om mee te doen met een thuiswerkrondje. Want ook thuiswerkers hebben beweging nodig. 15% van het aantal fietsers maakte hier gebruik van,” aldus Ellen Walet, marketing en communicatiemedewerker van NFP. “Ook dit jaar zal dit weer mogelijk zijn. Op 16 september pakt de medewerker op een passend moment de fiets en fietst een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat hij of zij normaal gesproken naar het werk zou fietsen.”

Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) steunen

Ervaring leert volgens Walet dat werkgevers veel waarde hechten aan deelname. “Dat doen zij om verschillende redenen. Meestal leiden thema’s als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit tot deelname, maar ook duurzaamheidsdoelstellingen of parkeerproblematiek komen als beweegreden uit de bus.” Net als in afgelopen jaren kunnen deelnemers met hun fietsrit Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) steunen. In 2020 is een recordbedrag € 11.352,75 euro bij elkaar gefietst met alle donaties van deelnemers. Als organisatie vulde NFP Groep dit aan tot € 15.000. Met dit bedrag kan Cycling out of Poverty (Coop-Africa) honderd boeren en ondernemers in het dorp Buyala in Oeganda in het zadel helpen met een nieuwe fiets, waarmee ze sneller en makkelijker op (meerdere) markten hun waren kunnen aanbieden. Ook verschaft het een betere toegang tot watervoorzieningen.

WWW.FIETSNAARJEWERKDAG.NL