Wat is een e-Gravelbike?

Door e-fietser
e-Gravelbike Canyon Grail:ON

Gravelbikes zijn populair en hebben heel wat te bieden. Ze zijn ‘robuuster’ dan een racefiets, meer ‘ontspannen’ dan een cyclocrosser en ‘sneller’ dan een mountainbike. En je hebt deze ook als e-bike variant, de e-Gravelbike. Gravelbikes zijn een interessant alternatief voor fietsers die zowel op de weg als offroad willen rijden en dat is precies te reden dat ze zo populair zijn. Ze bieden de perfecte combinatie van on- en off-road prestaties, waardoor ze ongelooflijk veelzijdig zijn. En de meeste grote fabrikanten bieden inmiddels ook een e-bike variant aan; de e-gravelbike.

Gravelbikes zijn de ideale keuze op dagen wanneer je niet weet waar je rit naar toe zal leiden. De meeste hebben een racestuur en de comfortabele geometrie van een endurance racefiets, maar zijn voorzien van stoere, dikke banden die qua breedte meer lijken op die van een mountainbike. Bredere banden zorgen voor meer comfort en grip op een zachtere ondergrond. Vaak zijn gravelbikes ook uitgerust met meer bevestigingspunten zodat je veel spullen, water en andere benodigdheden mee kan nemen. Ideaal voor langere ritten en bikepacking.

Veelzijdig

Maar ook voor woon-werk verkeer is hij uitermate geschikt. De fiets gaat vlot door het verkeer en veel modellen kunnen worden uitgerust met spatborden en een bagagedrager. Kortom, gravelbikes worden alom geprezen voor hun veelzijdigheid en de elektrische varianten zijn daar geen uitzondering op. Er zijn zelfs al verschillende evenementen waar je met een e-gravelbike aan mee kan doen, wat bijdraagt ​​aan de aantrekkingskracht van dit segment. Het is het type fiets waarmee je comfortabel in alle omstandigheden de meest uiteenlopende ondergronden aankan. En de extra ondersteuning maakt elektrische gravelbikes nog interessanter, niet alleen voor de avontuurlijkere ritten maar zeker ook voor woon-werkverkeer.

e-Gravelbike Canyon Grail:ON