We fietsen ff langs

Door e-fietser

Tweewieler De Jong

Bij binnenkomst word je al meteen omarmd door een opvallende gezellige sfeer en ook de ontvangst door het personeel is heel open en gastvrij. Het enorme pand biedt een scala aan nieuwe topmerk e-bikes, kinderfietsen, en heel grote keuze aan accessoires. Een winkel om heerlijk even in te dwalen en de typische geur van rubber van een rijwielhandel op te snuiven. In deze serie ‘we fietsen ff langs’ als eerste Tweewieler De Jong in Wommels. 

Stel jezelf eens even voor! 

Mijn naam is Jornt Zijlstra en ik ben 34 jaar oud, ben getrouwd met Rozemarijn en wij hebben 2 kinderen Benn van 5 en Casper van 2. Vanaf mijn 14ben ik al met fietsen bezig. Na de Mavo ben ik de fietsopleiding gaan doen bij de Koga fabriek in Heerenveen dat was 1 dag in de week naar school en dan 4 dagen in de bedrijfsschool van Koga aan de slag. Daar leerden we dan wiel spaken, voorvork revisies, en complete fietsen op te bouwen en natuurlijk alle andere facetten van het vak.

Na de opleiding van Koga ben ik bij Tweewielers de Jong in Wommels gaan werken (vanaf 2004), eerst als monteur en later ook steeds meer in de verkoop. In 2018 gaf mijn werkgever aan dat hij de zaak wel verkopen en of ik de winkel ook wou overnemen. Ik was gelijk enthousiast en op 1 januari 2020 was het eindelijk zover. Nu ben ik de trotse eigenaar van Tweewielers de Jong.

Wat zijn naar jou mening de beste innovaties met betrekking  e-bikes de laatste tijd?

In de eerste plaats worden de motor en accu van de fietsen verder doorontwikkeld waardoor we krachtigere ondersteuning krijgen en verder kunnen fietsen op een volle batterij. Ook de aandrijfriem met carbondraden die we op steeds meer fietsen zien is een mooie ontwikkeling. Minder slijtage en onderhoud, een betere aandrijving en een stoere uitstraling.  

De E-bike is allang niet meer alleen voor ouderen. Ook voor de schooljeugd, de sportieve fietser, de vakantiefietser en zelfs voor de racefietser worden er tegenwoordig E-bikes ontwikkeld. Ook worden er diverse apps ontwikkeld waarbij je de kilometers en de locatie van de fiets kunt bijhouden.

Wat zijn de meest voorkomende reparaties en hoe kunnen consumenten dit voorkomen / beter onderhouden?

De meest voorkomende storing op dit moment is dat als mensen de fiets op de standaard willen zetten dat ze dan met hun voet het magneetje verdraaien. Daardoor kan de fiets de snelheid niet meer meten en gaat de fiets in storing. Dit is gemakkelijk te verhelpen door het magneetje weer in de goede richting te draaien en indien nodig weer vast te zetten.

Wat is de top 3 van vragen die je van klanten krijgt?
  • Wat is de actieradius van de fiets?
  • Wat is de beste E-bike? Die bestaat niet want dat is voor iedereen weer anders. De één gaat in de bergen fietsen, terwijl de ander de stad niet uit komt.
  • Hoe weet ik welke maat fiets ik moet hebben?
Wat zijn jouw tips aan consumenten die op zoek zijn naar een e-bike?

Laat je goed informeren, stel jezelf de vraag waar wil ik de fiets voor gebruiken, welke afstanden wil ik fietsen etc. Het belangrijkste is tot slot  de maatvoering. Wij zien dat veel mensen niet goed op de fiets zitten waardoor er onnodig klachten ontstaan. Wij hebben bij ons in de winkel een 3D scan staan waarmee we elke klant kunnen meten, daardoor kunnen we de fiets perfect afstellen op de klant.

Meer tips! lees je in ons artikel e-fietser.nl/e-bike-aanschaf-tips

Welke gadget(s) (accessoires) zou elke e-Fietser op zijn of haar e-bike moeten hebben?

Helemaal afhankelijk van het soort fietser dat je bent zijn goede fietstassen of bijvoorbeeld fietsnavigatie een mooie aanvulling op je E-bike. Daarnaast kiezen steeds meer E-fietsers voor een helm, geen overbodige luxe met de snelheid die je maakt op je E-bike.

Helmen en fietstassen vind je ook in onze online shop!

Fiets je zelf veel en wat voor soort fietser ben je?

Ik fiets elke dag naar onze winkel, dat doe ik op een Dutch ID Shadow automaat, in het weekend fiets ik op mijn Koga racefiets door het mooie Fryslan.

Wat vind je van het platform e-fietser.nl?

E-fietser.nl is een mooi initiatief om de consument onafhankelijk advies te geven over e-bikes, verder staan er veel handige tips en uitjes/routes op de website van de e-fietser.nl.

Volgende keer fietsen we even langs?